Webhosting og opdatering

Så fik jeg igen opdateret min WordPress. Denne gang gik det helt som forventet. Ingen problemer – alt kørte bare lige ind.

Jeg er faktisk rigtig glad for WordPress. Det har virket upåklageligt for mig siden jeg første gang installerede det. Jeg har endnu ikke oplevet nogle grimme overraskelser.

Sand at sige er softwaren selvfølgelig ikke alene om at gør det stabilt. At min webhost (GigaHost) også giver mig den nødvendige plads er selvfølgelig også en nødvendighed.

Dette blev jeg ekstra opmærksom på i dag, da jeg så at folk der hoster hos web10.dk åbenbart har problemer med WordPress, fordi de ikke får tildelt RAM nok. Hvad hjælper det så at have en næsten billig webhost, hvis man ikke kan gør brug af andet end flade filer.

Selv er jeg meget glad for GigaHost.dk som webhost. Der skal vist ske meget før jeg frivilligt skifter væk fra dem. Hvad jeg har haft af problemer har været helt selvforskyldt. Det hele kørte bare fra første dag.

For dem der er interesserede kan jeg fortælle at jeg startede med selv at drive mine servere hjemme. Det kørte jeg så med en årrække, men på grund af tidspres valgte jeg så i 2006 at få hostet ude i byen. Mit valg faldt i februar 2006 på yanet, som jeg var godt tilfreds med omend jeg følte det lidt trængt med kun et domæne. Jeg oplevede også lidt udfald da jeg selv styrede min DNS og yanet et par gange skiftede ip-adresser uden at jeg fik besked.

Da yanet i 2007 så lukkede eller skiftede navn eller hvad det nu var det endte med, der var mange udmeldelser mellem februar og marts måned, valgte jeg at se efter en ny webhost. I starten var meningen at jeg ville trække det tilbage til selv at drifte serverene, men det stod mig hurtigt klart at jeg ikke havde tiden til fornuftigt at køre det selv. så i maj måned gik jeg på jagt efter en ekstern webhost.

Det blev så GigaHost. Det skal ingen hemmelighed være at Linux platformen var det afgørende for mit valg. Både da jeg valgte yanet fra og da jeg valgte Gigahost var Linux platformen et ufravigeligt krav. Jeg kunne faktisk godt have kørt videre med yanet under navnet Nilsson-IT, men da de samtidig valgte Linux platformen fra var mit valg også klart.

Nu sidder jeg lige og læser de game mails fra Nilsson-IT og sammenligner med det der har stået på deres hjemmeside i google cache. Det er faktisk ret skræmmende hvor inkonsistent det er. På Nilsson-IT.dk har der stået at de lukkede den 1/3 2007 og jeg har en e-mail fra dem dateret den 13/3 2007 hvor der står at yanet ikke lukker før alle er flyttet over. En anden mail jeg har fra nilsson-it siger at en yanet server først lukker 1/4 2007. Sådan har jeg flere mails som er modstridende. Jeg ved også at en af mine kamerater har haft yanet/nilsson-it frem til november 2007 og først da skifter til Gigahost.

Når jeg sidder og læser sådan tilbage i mine mails var bekendskabet med yanet vist ikke helt så problemfrit som jeg husker det nu et år fremme i tiden. Selv om jeg ikke var utilfreds dengang, ville jeg ikke have været tilfreds med det i dag. GigaHost har for mig været et stort skridt frem når jeg nu sidder og sammenligner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.