Surdejshvedebrød

Dette er grundliggende franskbrød lavet med surdej.

Ingredienser

2 dl. våd surdej
4 dl. vand
1 dl. olie (100 g smeltet smør/margarine)
3 tsk, salt
700 – 1000 g. hvedemel

Hæld surdej, vand, olie og salt sammen i et æltefad/røremaskine. Tilsæt melet lidt ad gangen indtil dejen er ensartet og smidig. Ælt dejen godt igennem.

Min røremaskine kan ikke ælte dej ordenligt. Den er simpelthen ikke i stand til at strække dejen ordenligt ud. Den bedste dej få man, efter min mening, ved at ælte den i hånden.

Når dejen er æltet færdig stilles den til hævning (ca. 8-10 timer) under et fugtigt viskestykke e.l.

Efter hævningen slås dejen ud og brødet formes og hæves (ca. 4 – 8 timer).

Bages ved 200 grader i ca. 40 min på næstnederste rille.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.