Ingredienser (4 personer)
1 stort æg
60 g rasp
60 g hvedemel
1 liter solsikkeolie
½ glas syltetøj efter eget valg. ( f.eks. solbær eller hinbær)
2 camembertoste (500 g) 60 % fedt
Hæld olien i en passende gryde og varm olien op. Mens olien varmer op så pisk ægget sammen i en flad skål (dyb tallerken). Hæld rasp og hvedemel op i hver sin flade skål.
Skær hver camembertost på kryds gennem midten, så du får 8 lige store stykker.
Vend hver stykke i mel, æg og hvedemel. Tryk paneringen let til og stil dem på en tallerken. Når olien er varm, så friture steg 2-3 stykker af gange i ca. 10 -15 sekunder til de bliver let gyldne. Brug en hulske til at sænke og hæve ostestykkerne ned og op af olien.
Serveres straks f.eks. på ristet franskbrød med syltetøj.