Side24.dk

Navnet

Navnet side24 kom efter lange og trættende overvejelser. Mange forskellige navne blev overvejet og forkastet.

Det tog måneder med forsøg efter forsøg på at finde det helt rigtige navn. Flere samtaler med venner og bekende om hvad der ville være et godt navn.

Da dagen kom hvor jeg skulle bestille domænet stod det mig helt klart. Jeg havde ikke et eneste godt bud på et domæne navn. Alle navne jeg havde lå for tæt på andres navne.

Beslutningen skulle tages og det var nu! Siden skulle have et navn og klokken faldt i slag. Den bog der lå ved siden af mig var slået op på side 24. Domænet side24 blev oprettet.

Sandt at sige så glæder jeg mig til at kunne sige “ved du ikke det? Det står ellers på side 24 på nettet.” 🙂

Det Tekniske

I “gamle dage” kørte jeg selv min server. Det er slut nu. Grunden til at det er ophørt er tid og økonomi. Det koster i strøm at have 1-2 maskiner kørende i døgndrift. Ca. et par tusinde kroner pr. år. Når man i dag kan få mail og webhotel for et par hundrede kroner pr. år skal man have god grund til selv at køre det. Dertil kom at jeg ikke havde den nødvendige tid til at vedligeholde systemerne. Jeg holder dog stadig fast på at grundsystemet skal være Linux og det vælger jeg webhotel ud fra.

Her er den tekst der var gældende for mit hjemmeserver system indtil jeg lukkede og slukkede i 2006.

Hardwaren jeg køre på er standard PC udstyr. Softwaren er en Linux.

Mens jeg skriver dette er det en RedHat Linux der ligger til grund med Apache Webserver og qmail Mailserver.

Hardwaren er en Intel Celeron (Coppermine) 800 Mhz processor, 256 MB RAM til serveren og en AMD Duron 1.3 Ghz processor, 256 MB RAM til firewall. Der er ikke nogen særlig grund til at firewall maskinen er den hurtigste, udskiftningen af hardware har bare ved et tilfælde medført det.

Internet forbindelsen er en 512/256 ADSL linie fra TDC.

I dag kører side24.dk hos web-udbyderen Gigahost.dk. Til hoveddomænet er tilknyttet en række underdomæner, som dels er forskellige CMS systemer i drift og et par test sites. Hjemmeside CMS er WordPress.

Hvorfor Linux?

Begrundelsen for at vælge Linux var i første omgang et økonomisk og moralsk spørgsmål. Det stod mig klart at jeg ikke ville kører med piratsoftware og dermed kom økonomien til at være det afgørende.

En ren Microsoft løsning var overkill og langt fra min økonomiske rækkevide. Et blandet Windows og tredje parts programmer var ikke meget billigere eller også var de dårligt beskrevet. Så det blev meget hurtigt valg fra. Det var heller ikke min oplevelse at Windows på det tidspunkt var særligt stabil og skulle “passes hele tiden”.

Jeg var heller ikke tryk ved de løbende omkostninger til sikkerhedsprogrammer og opdateringer. Gode antivirus programmer o.l. var og er ikke billige til Windows og at kører selv en lille server installation uden synes jeg er uforsvarlig.

Jeg havde tidligere kikket lidt på Linux og valgte derfor igen at se hvor langt det var kommet. Jeg havde tidligere arbejdet med Slackware Linux, men fald nu over RedHat. Den kom i en pakke med alt hvad jeg skulle bruge og til en overkommelig pris. Det var sagen.

Hvad fik jeg så? Jeg fik faktisk et velfungerende system uden nedbrud. De nedbrud jeg har haft gennem tiden har altid være relateret til hardware eller strømsvigt. Linux har kørt fuldstændigt stabilt uden genstarter eller vedligeholdelse ud over sikkerhedsopdateringer. Det er bestemt ikke noget jeg har været forvent med i MS Windows verdenen gennem tiden.

Mit valg af Linux har også haft den uventet fordel at når hardware døde, så kunne jeg næsten problemfrit sætte harddiskene med systemet direkte over i en anden maskine og med få tilføjelser af hardware drivere kørte systemet igen uden at skulle reinstalleres og sættes op fra bunden igen.