Spam eller Junk mail

Jeg er helt generelt modstander af at folk sender uopfordret reklame til mig. Det gælder enhver form for post. Jeg er nået til det punk at jeg black lister alle der f.eks. sender e-mail spam til mig. Således er hele @hotmail.com og @yahoo.com røget i min blackliste, da jeg ikke kender nogen der (fornuftigt) bruger adresser under disse domæner.

Det er min opfattelse at hvis ikke man slår hårdt ned på alle former for spam uanset om det kommer fra firmaer, organisationer eller privat personer vil vi inden for en årrække blive overdænget med det. Allerede i dag får jeg mere end 200 spam mails pr. dag på bare en af mine mailadresser.

Jeg har de seneste år set tilløb til at organisationer benytter privatpersoner til at sende deres budskab rund. På deres hjemmesider opfordre de folk til at sende et eller andet PR stunt rundt pr. e-mail. Tit er det ikke en direkte opfordring da de jo godt er klar over at de er på gyngende grund. En af de seneste jeg så var en opfordring til at hjælpe med at få hits på en indsamling. Den var udformet så folk bare kunne kopierer teksten til en e-mail og så sætte modtagere på.

Selv om denne form for “reklame” ikke er forbudt, er den efter min overbevisning uhæderlig. Jeg vil ikke støtte hverken firmaer, organisationer eller personer der deltager.

Desværre er der også et voksende marked hvor firmaer og organisationer belønner kunder for at skaffe nye kunder eller som de tit kaldes “Medlemmer”. Disse “Gevinstmotiverede Member Get Member programmer” er efter min mening blot endnu en måde at spamme folk på. Det er dog klart det er en måde hvorpå de kan omgå loven som den ser ud i dag. Et eksempel på denne fremgangsmåde kan ses på http://www.yes2mail.dk. Bemærk at de officielt tager afstand fra spam, men indirekte opfordre de jo folk til at prøve at sælge konceptet til venner og bekendt og hvad er mere nærliggende end at gøre det via e-mail.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.