Dansk Røde Kors, Ny Alliance og Poulsen

Lige for at opsummerer hvad sagen gå på i store træk som jeg ser det. Jørgen Poulsen er ansat som generalsekretær i Dansk Røde Kors da han stiller op til folketinget for Ny Alliance. Da han bliver valgt ind i folketinget må han forlade sin stilling i Dansk Røde Kors. De kan så ikke blive enige om fratrædelsesgodtgørelsen og indgår et forlig i størrelsesordenen 750.000 kr. Alle tre parter har herefter deres udlægning af sagen i medierne.

Jeg ved ikke hvem der er mest skydig i den sag, men jeg synes faktisk ikke nogen af dem står sig godt.

Det er muligt at Jørgen Poulsen har juridisk krav på det omtalte beløb, men det er mere tvivlsomt om han moralsk burde tage mod det. Han vælger jo selv at skifte job og faktisk går han vel var stillingen uden den normale opsigelse. Jeg er ret sikker på at mange i den situation ville få en bod og ikke en pose penge. Samtidig er det en godtgørelse som, uanset hvilken pulje den kommer fra, er hentet fra folk hvoraf mange skal arbejde 2-3 år for at tjene den løn. Jeg synes selv det er noget amoralsk når en afgående generalsekretær for en velgørende organisation på den måde belaster organisationens økonomi. Jeg synes ikke manden har den nødvendige moralske fiber til at sidde i folketinget og håber da at denne sag viser sig at være politisk selvmord.

Dansk Røde Kors står sig efter min mening ikke meget bedre. Hvis de var så sikre på at Jørgen Poulsen ikke har krav på de penge, burde de ikke have indgået forlig. Selvfølgelig kunne det have været blevet dyrt, men enten så indgår man et forlig og så stopper det der, eller også afviser man kravet og ser hvad der sker. Dansk Røde Kors prøver her at puste og have mel i munden samtidig. Man indgår et forlig og klager så bagefter i medierne over at det er et urimeligt beløb. Det er for dobbeltmoralsk for min smag og der vil gå lang tid før jeg igen overvejer at støtte organisationen.

Ny Alliance har valg en god radikal stilling. “Vi er imod, men det er ikke vores bord”. Nu skal det så dreje sig om NA’s politik og deres politik er åbenbart at man ikke skal have nogle moral for at være i partiet. Jeg er glad for at jeg ikke stemte på NA ved valget og der er ringe udsigt til at jeg nogensiden kommer til at gøre det nu. Holdningsløse tidene har aldrig været min kop te og bliver det nok aldrig. Jeg stemmer hellere på en jeg er uenig med end en jeg ikke ved hvor står, hvis bare der er taget en velovervejet beslutning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.