Fri software på MS Windows

Jeg bruger både MS Windows og Linux til daglig. Det har altid undret mig at der blandt brugerne af Fri Software er en fundamentalistisk holdning. Det er bare ikke godt nok at bruge fri software på MS Windows, man skal bruge fri software hele vejen.

Jeg griner lidt for mig selv b.la. over foreningen SSLUG, som ellers har udgivet en række bøger under fælles titlen “Friheden til at vælge…”. Her gælder reglen at du har frihed til at vælge Linux distribution, men hvis talen falder på Fri software på MS Windows er det bare ikke noget man gør. Nu vil jeg lige påpege at jeg sev er aktivt medlem af foreningen SSLUG, så det er ikke for at hænge dem ud specielt. SSLUG er når alt kommer til alt en Linux bruger forening, så holdningen er måske ikke helt uventet.

Når man ser på nettet er det den samme overordnet holdning man møder. Det sjove er at der laves massere af fri software der kan bruges på flere platforme, så fundamentalismen må udspringe af brugerne frem for udviklerne.

Holdningen viser sig tydeligst på fora o.l. hvor det er bruger til bruger hjælp. Her ser man meget tit at folk ikke vil hjælpe hvis problemet er på et Fri Software program som kører på en MS Windows platform. Der er altid mindst en som skal påpege at det problem kender han ikke på hans fri software platform, så det er bare at flytte over på den.

Min holdning er at uanset hvad man vælger som platform, så må det være en fordel for fri software som helhed at folk bruger og kan få hjælp til at bruge fri software.

Selv bruger jeg OpenOffice, Mozilla Firefox, Mozilla Thunderbird, Pidgin på både MS Windows og Linux. Åh ja bare for at fodre fundamentalisterne, så bruger jeg Kubuntu og Fedora Linux. Hvis jeg en dag får tid, skal jeg nok skive lidt vejledninger til nogle af disse udemærkede produkter,

En tanke om “Fri software på MS Windows

  1. Indlægget er skrevet inden jeg tog beslutningen om at droppe mit medlemskab af SSLUG. At det lige udgives samme dag er en tilfældighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.