Endnu en misforstået ydelse.

Jannik Poulsen kører taxa i og omkring Roskilde. Han oplever hver uge, hvordan folk misbruger taxa-ordning til biografture og restaurantbesøg.

http://nyheder.tv2.dk/samfund/2016-04-15-taxachauffoer-koerer-folk-i-biografen-paa-kommunens-regning

Der er bare den krølle på historien at det netop er det ordningen er lavet til. Den skal være med til at sikre at handikappede kan deltage i det sociale liv i samfundet.

“Flextrafik omfatter kun kørsel til fritidsformål som eksempelvis besøg hos familie og venner, indkøb og kulturelle aktiviteter. Kørsel til behandling eller terapi hos eksempelvis lægen, hospitalet, fysioterapeuten eller tandlægen udføres ikke af Flextrafik.”

http://hjaelpemidler.roskilde.dk/moviaflextrafik.asp

Læs resten

Side24 har været nede nogle dage.

Som enkelte har bemærket har hjemmesiden været nede i nogle dage. Det var helt min egen skyld, da jeg kom til at save grenen jeg sad på over. 🙂

Da jeg skulle tage en sikkerhedskopi fik jeg slettet et par vigtige filer så hjemmesiden gik i sort. Da jeg så ville bruge uheldet til at lave lidt tiltrængt oprydning gik det helt galt og jeg fik slettet for meget i den tilhørende database.

Det har derfor taget lidt tid at få samlet op på alle de løse ender og lagt systemet rigtigt op igen og forhåbentlig med alle sider m.v. på plads.

Ekstraordinært afdelingsmøde

Så fik vi det tåbelige ekstraordinære afdelingsmøde i beboerforeningen. 2 timers fnidder fnadder om nogle engangsbeløb på sammenlagt ca 10.000,- kr. Det skal så lige sætte i forhold til at afdelingen har et samlet budget på ca. 22 mill. kr. per år.

Alene vores aktivitetsbudget, altså de penge der er afsat til aktiviteter for beboerne er på ca. 100.000,- om året.

Alligevel sidder der altså en lille gruppe på måske 8-10 beboere af en beboermasse på ca. 260 lejemål som mener det er meget forkert at bestyrelsen har brugt 1.500 kr. til en dyrlæge regning, samtidig med at de fremhæver hvor meget dyrevenner de selv er.

Den slag dobbeltmoral kan jeg bare ikke klare. For mig viser det med alt tydelighed at beboerdemokratiet har fejlet. At tro man kan overlade de socialt dårligt stillede større beslutninger må siges at være særdeles optimistisk. Mange af dem kan ikke engang klare deres eget budget og da slet ikke et million budget, med regler og vedtægter for hvordan de skal bruges.

Der er en himmelråbende mangle hos disse beboere og de burde aldrig sættes i en situation hvor de skal deltage i den slags beslutninger.

Så længe politikerne fastholder at de skal deltage på lige fod med de ressource stærke beboere kommer almennyttige boliger aldrig til at stå højt på rangstigen. Det er simpelthen ikke menneskeligt muligt at fastholde ressource stærke i et beboerdemokrati, når de bliver udsat for den slags.

Almen bolig og demokrati

Da politikerne i sin tid lavede loven om almennyttig boligbyggeri blev en af grundstenene et beboerdrevet demokrati. Jeg har de seneste 10+ år levet i en sådan bebyggelse og må konstatere at det ikke er uden udfordringer.

Jeg bor i bebyggelsen Knolden under Boligselskabet Sjælland. Gennem årene har jeg oplevet flere demokratiske mangler, som groft kan inddeles i to hovedkategorier. Den første kategori er boligselskabet. Da man politisk lavede loven gik man ikke langt nok med at sikre demokratiet mod et emsigt boligselskab. Der mangler simpelthen nogle tidsrammer for hvornår et demokratisk vedtaget projekt skal foreligge til økonomisk godkendelse. Den anden er manglende demokratisk forståelse blandt beboerne og det er faktisk langt værre, for dels øger det problemet omkring boligselskaberne og deres magtposition og dels medfører det en ugunstig måde at gennemføre beboerdemokratiet på i en sådan grad at man må spørge sig selv om det overhoved var klogt at indbygge demokrati i boligformen.

Læs resten

Sarkoidose – en sygdom ikke en identitet!

Jeg havde ellers bestemt at det ikke var noget jeg ville skrive om, men efter den årlige tur rundt på nettet for at se om der er noget nyt i behandling o.s.v. synes jeg der er så mange der skriver som om deres sygdom er deres identitet.

Når jeg skriver den årlige er det fordi jeg har besluttet mig til at min fokus ikke skal være centeret om sygdommen mere en højest nødvendigt. Så jeg har valgt en gang om året at søge på Internettet for at se om der er kommet nogen ny viden om sygdommen.

Min opfattelse er at det er noget jeg lever med hver dag, men det er ikke og skal forhåbentligt aldrig blive min identitet. Søger du nogen at have ondt af så er det ikke mig.

Søger du information om Sarkoidose er her et par link:

Sarkoidose – sundhed.dk
Fokus på Sarkoidose

Sarkoidose netværker i danmark
Sarkoidosenetværket

En anden Sarkoidose patients blog
Sarkoidose – Sygdom, hverdag og alt det andet.

Hvis du vil læse om min udgave af sygdomme kan du læse videre her. Læs resten

dinknold.dk

En af de ting jeg er i gang med i øjeblikket er at hjælpe beboerforeningen Knolden med at få deres hjemmeside op go stå. Hjemmesiden hedder dinknold.dk og er i hvert fald nu i starten baseret på WordPress. Det er nemt at gå til og lige så ment at vedligeholde.

Min føste knallert – Kreidler Florett

Mig og min Kreidler 1977

Jeg har set lidt i mine gamle fotoalbums og faldt lige over det her. Det er så vidt jeg kan se fra foråret eller sommeren 1977 og viser den tidstypiske beklædning for mig – læderjakke (motorjakke), sorte fløjlsbukser og gul AGV styrthjelm. De høje støvler mangler her og er erstattet af træsko. Billede er taget hos min mormor og morfar og morfar var mekanikker så jeg har sikkert været forbi ham for at få hjælp til et eller andet problem med dyret. Det understøttes også af at side-pladen ved karburatoren er taget af.

Håret var på det tidspunkt skulderlangt i stil med Brian Connolly fra The Sweet. Musikken var af The Sweet, Slade, Suzi Quatro m.f.

På det stor billede kan man i brystlommen på læderjakken set det orange håndtag fra den altid nærværende hårbørste.

Kreidleren var min første knallert. Senere købet jeg en anden Kreidler billigt, da jeg kom til at mangle nogle motor dele efter at politiet havde set lidt nærmere på dem. 😉 De to Kreidlere blev til en og ud over nogle flere skift af motordele efter samtale med politiet så kørte den upåklageligt frem til jeg solgte den i 1981, hvor jeg skiftede til motorcykel (CZ-175).

MC & Atomkraft

Umiddelbart er det jo en underlig overskrift. Men den har sin grund. Dette indlæg kommer ikke så meget til at handle om Motorcykler som om atomkraft og den modstand jeg har mod brugen af den.

Det hele starter med at jeg overvejer at købe motorcykel her til foråret. Da det er ca. 25 år siden jeg sidst havde mc søger jeg oplysninger om hvad man skal købe i dag. I min søgen faldt jeg over en hjemmeside fra en rusisk pige Filatova Elena Vladimirovna som kører på motorcykel til Tjernobyl (Chernobyl) med jævne mellemrum.  Jeg har først og fremmest læst artiklen “Ghost town and Land of the wolves”.

Artiklen er på engelsk og absolut værd at læse, hvis man bare nogenlunde behersker det engelske sprog.

Læs resten

Det store fald i spam mails

Flere danske nyheds aviser på nettet kan fortælle at der er et stort fald i antallet af spam-mails. Det er også noget jeg har oplevet i min egen mail-boks. Hvor den daglige spam mængde over det seneste år har svinget mellem 200 og 400 spam-mails pr. dag, har den i den seneste uge været nede på 20 til 30 spam-mails.

Det der glæder mig mest er at det er lykkes at bremse spammerne uden at indføre nye overvågning tiltag eller lægge en ny skat på internet brug. Jeg husker stadig de mange forslag om at begrænse spam mængden ved at fjerne f.eks. brevhemmeligheden på mails. Eller Microsofts ide om at de “bare” skulle have nogle cents for hver afsendt mail lige som med frimærker på almindelig post.

Det er ikke fordi de har manglet fantasi, når talen er faldet på spam og muligheden for at begrænse udbredelsen af den… Altså så længe der var penge i det for nogen eller mulighed for at begrænse folks frie adgang til mail. Vi skylder en stor tak til dem der gennem årene har kæmpet mod de forskellige forslag.

Nu ved jeg godt at det sikkert er en stakket frist, før spammerne finder nye steder at sende ud fra og det vi ser lige nu kun er orkanens øje. Jeg vil dog glæde mig over de timer, dage, uger eller måneder det tager før spammerne igen overtager min indbakke.

70 procent af verdens spam nakket i et hug