Blev hun krænket?

I de forløbende dage har man kunne læse om hvordan Sofie Linde efter sigende skulle være blevet krænket for gud ved hvor lang tid siden. Der er bare den detalje at hun faktisk ikke rigtig vil fortælle hvem det var der skulle have gjort det.

Der er to meget gode grunde til at stille spørgsmål til rigtigheden i hende udtalelser. For det første gør hun det i det mest offentlige forum hun kunne finde med baggrund i Comedy og samtidig med at hun annoncerer at hun er gravid. Hvorfor vælge netop den kombination når historien intet har med hendes graviditet at gøre? Det må rejse tvivlen om det bare var en gimmick der gik for langt.

For det andet er det jo ganske påfaldende at hun samtidig indrømmer at der er en politisk agenda bag “afsløringen” nemlig at hun mener metoo bevægelsen er gledet for meget i baggrunden. Det er mistænkeligt at hun på den baggrund nægter at fortælle hvem det måtte være men i stedet mistænkeliggøre alle mandlige chefer hos hendes tidligere arbejdsgiver og hendes nuværende arbejdsgivers største rival på medie marked i Danmark. Var tanken at hun kunne hæve fokus på metoo og at hendes fortællinge så gled under medie radaren med annonceringen af hendes graviditet?

Tilsammen tegner det et billede af et politisk religiøs korstog for metoo uden hold i virkeligheden og det er skadeligt på så mange planer ikke mindst for dem der virkelig bliver krænket og afpresset.

Men det værste kommer måske senere, for hvis det er en gimmick der er gået galt kan man frygte at hun senere vil føle sig presset til at navngive en chef i DR som krænker. Det er jo noget vi ser omkring påståede voldtægter, hvor en nødløgn om voldtægt pludselig medfører at uskyldige bliver anklaget når løgnen begynder at blive undersøgt som en voldtægtssag. Det er desværre sjældent disse sager når mediernes interesse men der er dog enkelte som når medierne.

https://www.berlingske.dk/samfund/kvinde-doemt-for-at-lyve-om-voldtaegt

https://www.dr.dk/ligetil/indland/doemt-til-behandling-lyve-om-voldtaegt

https://www.tvmidtvest.dk/skive/19-arig-anmeldte-en-voldtaegt-der-aldrig-var-sket

Under alle omstændigheder er det jo mærkeligt at hun tydeligvis har tænkt denne “afsløring” igennem inden hun gik på scenen og så vælger at mistænkeliggøre så mange mænd fremfor at udpeget “gerningsmanden”. Igen må man spørge, er det et politisk korstog for metoo? Det ligger jo i forlængelse af meget at det vi har set fra bevægelsen. Anklag alle mænd, så ingen af dem kan deltage i en ærlig debat om fakta. Bevægelsen har jo direkte et slogan om at man skal tro på kvinder og dermed underforstået ikke tro på mænd.

En påstand som i sig selv er ganske uhyrlig. I lovgivningen har det i mange år været sådan at man som udgangspunkt tror på den anklagede og forsøger at bevise anklagens rigtighed. Det har i langt over 100 år været sådan vores retssystem har virket. Uskyldig til bevist skyldig har været den røde tråd. Men når det kommer til kvinders anklager vil metoo have den bevisbyrde vendt om og det lykkes desværre i mange tilfælde.

Kan man så tro på Sofie Linde’s historie? Objektivt må man sige at der ikke er nok detaljer til at tro på den i den sammenhæng den er bragt. Hun har for meget at vinde og det at hun vælger en så offentligt forum og er for uklar på detaljerne taler i den grad for at det er et gimmick. Det ligner for meget så mange andre politiske historier som bruges til at styrke politiske holdninger og styre debatten. Bare tænk på fattig-Carina, Dovne-Robert og andre.

Faktisk havde Kommunikations Forum en artikel i den anledning tilbage i 2016, som alle bør læse i lyset af BLM, metoo og andre bevægelser. https://www.kommunikationsforum.dk/artikler/Kontanthjaelpsloftet-som-offerkommunikation