Endnu en misforstået ydelse.

Jannik Poulsen kører taxa i og omkring Roskilde. Han oplever hver uge, hvordan folk misbruger taxa-ordning til biografture og restaurantbesøg.

http://nyheder.tv2.dk/samfund/2016-04-15-taxachauffoer-koerer-folk-i-biografen-paa-kommunens-regning

Der er bare den krølle på historien at det netop er det ordningen er lavet til. Den skal være med til at sikre at handikappede kan deltage i det sociale liv i samfundet.

“Flextrafik omfatter kun kørsel til fritidsformål som eksempelvis besøg hos familie og venner, indkøb og kulturelle aktiviteter. Kørsel til behandling eller terapi hos eksempelvis lægen, hospitalet, fysioterapeuten eller tandlægen udføres ikke af Flextrafik.”

http://hjaelpemidler.roskilde.dk/moviaflextrafik.asp

Det som Taxachaufføren har så ondt i røven over er altså netop det som ordningen skal bruges på.

“- Jeg bliver sendt ned til Møllehusvej ved busstoppestedet, og da jeg kommer frem, så trykker jeg næste adresse og kan se, at kunden skal sættes af på Ros Torv, og der er ingen behandlingssteder derude, slet ikke som er åbne på en torsdag aften. Der er kun restauranter og biografer, fortæller Jannik Poulsen.”

Men som der står omkring flextrafik:

“Kørsel til behandling eller terapi hos eksempelvis lægen, hospitalet, fysioterapeuten eller tandlægen udføres ikke af Flextrafik.”

Så han ved altså simpelthen ikke hvad han taler om. Det bliver så endnu mere absurd når man længere nede kan læse at også en Venstre politiker Martin Damm som er Borgmester har samme fejlopfattelse:

“- Problemet er, at der hvor vi har busser til at køre, der begynder folk at køre med flexture, og det betyder, at vi begynder at konkurrere med vores egne busser, men også med taxaerne, fordi taxaer kører typisk i de store byer, og nu kommer vi pludselig med en taxa-ordning, der er finansieret af skatteyderne, siger Martin Damm, der ud over at være borgmester i Kalundborg også er formand for Kommunernes Landsforening.”

Problemet er bare at ordningen (I hvert fald i Roskilde) kun er til handikappede er bl.a. opfylder disse betingelser:

“Du skal være så svært bevægelseshæmmet, at du ikke kan benytte de offentlige trafikmidler.

Du skal være kørestolsbruger eller have et ganghjælpemiddel som eksempelvis rollator, gangbuk eller albuestokke. Kørestol eller ganghjælpemiddel skal være bevilliget af det offentlige/kommunen.”

Så hvis nogen kan misbruge ordningen er det altså fordi kommunen har fejlbehandlet deres ansøgning.

Man kan så undre sig over at TV2 agerer mikrofonholder i et indslag der så tydeligt er faktuelt forkert både omkring hvad politikeren og taxachaufføren siger. Hvorfor har man ikke fundet nogen som kunne fortælle hvordan virkeligheden er?

Det er simpelthen endnu et eksempel på underlødige Dansk Journalistik fra et medie som burde have penge nok til at lade en medarbejder foretage de par Google søgninger det tog mig 5 minutter at lave.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.