Manipuleret virkelighed

Husk i disse tider at også danske medier manipulere med virkeligheden i deres historier.

Tag f.eks. Ekstrabladet.dk her. Deres “Vilde billeder” er alle taget om morgenen eller tidlig formiddag, hvor de er sikre på at der er få mennesker på gaderne.

Se de tydelige tegn der er i billederne. De lange skygger, den lette dis, mørkt vand, rød/gult lys o.s.v.

Bemærk også hvordan de tydeligvis bevist har undgået at tale om tidspunkterne for billederne, noget man normalt vil fremhæve hvis man vil dokumentere begivenheder.

Nu er eksemplet fra Ekstrabladet, men de er desværre langt fra ene om den disciplin. Denne billede artikel var bare meget tydelig. Men der findes ikke et dansk medie der ikke har brugt den slags virkemidler, heller ikke i denne situation.

I disse #covid-19 tider er det beklageligt at dansk presse ikke kan dy sig for at manipulere på denne måde. De burde være nyhedsformidlere for myndighederne og være danskernes vagthunde for at myndighederne beskriver situationen så klart som muligt.

Men hvad skal man tro på, når de der skal formidle “sandheden” gang på gang tages i a manipulere samme “sandhed”? Står danskerne som sild i en tønde som pressen også har beskrevet eller er gaderne tomme? Er alle lagre af beskyttelsesmidler tømte eller er produktionen så stor at vi eksporterer dem?

Den journalistiske virkelighed er desværre ikke bedre i disse krisetider end på hvilken som helst anden dag og det er meget beklageligt og noget vil alle bør være opmærksom på.

Som altid skal mediernes historier altså underlægges kritik og man må selv gå på myndighedernes officielle hjemmesider for at sikre sig så korrekt information som muligt. Det kan man tydeligvis ikke få fra medierne.

Stop the Hollyweb! No DRM in HTML5.

Så er den gal igen. Endnu engang prøver de store firmaer at overtage verden. Denne gang er det Internettet.

Jeg vi ikke skrive så meget om det selv men bare henvise til denne artikel:

Google, Netflix og Microsoft vil have DRM i HTML5

DRM Står officielt for Digital Rights Management men burde stå for Digital Ristriction Management, da det ikke kun vil sikre indholdsudbydernes rettigheder men også aktivt fjerne rettigheder fra brugerne, som de eller har gennem forskellig lovgivning.

Manu Sareen og andre kommer med dårlige undskyldninger

Andre svindlere kan ikke bare nøjes med en undskyldning og betaling af pengene men Manu Sareen ser ud til at kunne slippe med det.

http://www.bt.dk/node/19652112/print er godt nok et tyndt forsvar.

Det er jo ikke et par dage, uger eller måneder men år. Faktisk 4-5 år som det ses fra http://markedsforing.dk/artikler/dagens-aviser/minister-skoses-markedsf-ring.

I 2008 har han åbenbart tænkt sig at afleverer pengene i efteråret, men det har han åbenbart “glemt” i en sådan grad at det først er bt’s graven i sagen 4 år senere der rusker op i hans hukommelse.

Mikkel Sarbo mener åbenbart at der er ført valgkamp fra omkring midten af 2008 og frem til folketingsvalget 2011, siden han, i henhold til bt, undskylder den manglende betaling med travlhed før og efter folketingsvalget eller er det folketingsvalget 2007 han mener?

Bogen udgives 30. August 2007 og folketingsvalget udskrives 24. oktober 2007 og afholdes 13. november 2007 – men Manu Sareen kan jo godt huske det i maj 2008 ovenpå valget hvor han netop ikke kommer i folketinget.

I http://gonews.dk.msn.com/indland/vestager-godt-manu-betaler støtter SF’s Anne Baastrup op om Manu Sareen med samme dårlige undskyldning som Mikkel Sarbo og er citeret for at udtale “Du ved vidst ikke, hvor lang tid vi har været i valgkamp”. Men det er jo noget pjat i og med at valgkampen så vare fra folketingsvalg til folketingsvalg og dermed må være dagligdag og derfor ikke en særlig undskyldning for undladelser.

Hvor mange bliver hver uge taget for at “glemme” at betale i butikker? Kan de også fremover nøjes med at betale varen når det bliver opdaget? Når det var bare en tanke.

After the Software Wars

Jeg er netop begyndt at læse en bog af Keith Curtis “After the Software Wars“. Bogen beskriver nogle af de forskelle der er mellem den udviklingsmodel som Microsoft benytter og den model som bl.a. Linux er udsprunget af.

Forfatteren har arbejdet som udvikler i Microsoft i mere end 10 år og er senere blevet en stort tilhænger af fri software.

Bogen gennemgår en række af de forhold som har og vil få betydning for software udviklingen og hvad det får af betydning for Microsoft, men mere generelt for proprietær software udvikling. Hvis man vil have et indblik i den verden omkring strategier for software som bærende vare i en økonomi er bogen et godt bud på en alternativ vinkel på de mange bøger om den stor succes som virksomhedsleder i dot com verdenen.

Året der gik og planer for det kommende år

Endnu et år er gået, til glæde og sorg for det danske folk… 🙂

Ok, jeg skal nok.

Det har været et turbulent år for mig. Ikke så meget arbejdsmæssigt og personligt men mere aktivitetsmæssiget. Året startede med et slagsmål i beboerbestyrelsen hvor jeg har siddet frem til udløbet af min valgperiode i september. Det var en hård omgang, hvor jeg måtte forsvare mig mod ganske uhyrlige beskyldninger og trusler om politianmeldelse. Efter valg til ny bestyrelse i februar endte det med at jeg kom op og toppes med den nye formand. Jeg valgte derfor at stoppe med udgangen af min valgperode i september måned.

Heller ikke Linuxparty kom op og kører i år. Det er ellers en aktivitet jeg har stået i spidsen for de seneste år, men det var ikke muligt i år at samle hverken aktive til at lave arbejdet eller deltagere da det kom til stykket. Om der kommer et LinuxParty 2008 ved jeg ikke. Det er dog sikkert at jeg ikke kommer til at stå for det. Omstændigheder omkring Linuxparty 2007 kom til at veje tungt da jeg senere på året forlod SSLUG.

I IT-Politisk Forening gik det dog væsentligt bedre. En rokade i bestyrelsen betød at jeg slap for en tung opgave. IT-Politisk Forening er det sted jeg vil lægge mere energi i det kommende år. Der er massere af politiske og organisatoriske opgaver der ligger og venter. Det kommende år ser ud til at stå i softwarepatenternes navn. Et punkt vi tidligere har kæmpet imod, da det hæmmer innovationen inden for it-området. Min personlige kæphest i it-politisk sammenhæng er åbne standarder. Det er et område jeg desværre har fået syltet det seneste år og det er min plan at tage mere fat på det i det kommende år.

Et projekt jeg har haft liggende længe er DLUG. Jeg ville gerne få det op og stå, men det kræver nok mere tid end jeg lige kan finde til det. Det er også lidt et spørgsmål om hvor mange Linux foreninger der er plads til i Microsoft landet Danmark. Vi er nogle stykker der startede op omkring DLUG, men ingen af os har kunne finde tid til at få det startet rigtigt.

Så kommer der selvfølgelig de mere personlige mål. Der er ikke så mange overraskelse her. Mine mål for det kommende år er at få reduceret min vægt, få styr på mine kolesterol tal og mit blodtryk. Det kommer vel som en stor overraskelse. 🙂

Så er der vist ikke mere at sige end godt nyt år.