5 år i IT-Politisk Forenings bestyrelse

Det er netop nu 6 år siden jeg sagde ja til at stille op til bestyrelsen i den dengang ny stiftet forening DNF (Den Ny Forening).  Foreningen fik senere (31/3 -2003) sit rigtige navn IT-Politisk Forening også kendt som IT-Pol.

Foreningen blev faktisk stiftet den 31 december 2002 og fik en meget turbulent opstart. Efter at have set tilbage på den korrespondance der var, er det et under at forening faktisk kom fra start. At det faktisk kom til at tage 3 måneder før det formelle endelige faldt på plads viser vel hvor store problemerne var. 31/3-2003 var faktisk også den dag jeg officielt trådte ind i bestyrelsen.

Det har været spændende år og foreningen har opnået meget.  Der har været en lille gruppe faste medlemmer som har trukket et meget stort læs. At foreningen stadig er aktiv og velfungerende ser jeg som et tegn på at det var det rigtige vi gjorde da vi startede foreningen. Andre foreninger på ligende grundlag blev startet omkring samme tid og ingen af dem er i dag aktive.

Når jeg sidder her og tænker tilbage er det fordi jeg for nogle måneder siden tog beslutningen om ikke at genopstille til bestyrelsen ved den næste generalforsamling. Det har ikke noget med foreningen at gøre, men er en personlig beslutning. Efter 6 år på posten har jeg brug for en pause. Jeg tror faktisk også foreningen har glæde af at en anden kommer ind i stedet for mig. Sandt at sige har jeg ikke den nødvendige energi til at fortsætte og det er foreningen ikke tjent med i længden.

Jeg vil også gerne sige tak til alle dem jeg gennem årene har siddet i bestyrelse med.

IT-Politisk Forening har om noget give mig troen tilbage på demokratiet. Gennem IT-Pol har jeg set hvordan danske politikere faktisk lytter efter, hvis man har noget fornuftigt at sige og har gjort sit forarbejde ordenligt. Det er langtfra altid de gør som man siger, men det er jo nok også for meget at forlang. 🙂

Selvfølgelig er der stor forskel på politikere og deres åbenhed, men jeg er blevet meget overrasket over nemt det faktisk er at komme i kontakt til såvel folketingspolitikere som danske EU politikere.

Jeg tror på at IT-Politisk forening også i årende fremover vil være med til at skabe debat og deltage aktivt i udformningen af den politiske dagsorden i en stadig mere elektronisk verden. Der er helle ingen tvivl om at jeg også fremover vil være at finde i medlemsskaren i IT-Politisk Forening, selv om jeg ikke sidder i bestyrelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.