Forskudsopgørelse på papir – tak?

Jeg var lige ved at overse det.

Nederst på siden “Hjælp til forskudsopgørelsen 2008”, som jeg fik på papir, står der at 2009 forskudsopgørelsen skal hentes på www.tastselv.skat.dk.

Jeg husker da de “tvang” os til at bruge e-boks da var begrundelsen at det var en besparelse for det offentlige at have en elektronisk postkasse, hvor de kunne leverer alle opgørelser o.s.v. frem for at sende dem med brev post. Jeg var ikke glad for løsningen, men kunne da godt se fidusen og begyndte, efter lidt muggen i krogene, at bruge det.

Mange kommuner har stadig den tekst, som blev brugt dengang, på deres hjemmeside: “E-Boks er en sikker elektronisk postboks, hvor du kan modtage post fra offentlige og private virksomheder i elektronisk form.”

Først fik man det hele med brevpost i sin postkasse. Så skulle man kikke både i sin brevpostkasse og på sin e-boks.

Nu ser det så ud til at man i det offentlige går væk fra den løsning og i stedet vælger at borgerne skal hente deres oplysninger på de, efterhånde, myriader af offentlige hjemmesider.

Vi er altså på vej mod at det bliver borgernes pligt at søge rundt på de meget omfattende offentlige hjemmesider, frem for at det offentlige yder den service at informerer borgerne. Det kan blive en ganske uoverkommelig opgave inden længe.

Nu vil nogen jo nok synes at jeg maler fanden på væggen, men tænk lidt over det. Person skat, bil afgift/skat, ejendoms skat, vandafledning, el o.s.v. hver får sine egne hjemmesider og adgangs kontrol. Det bliver et helvede at holde styr på alt det.

Det er synd for de borgere der er IT-forskrækket, for de vil aldrig få et ben til jorden i det offentlige system. Mange af dem er svage borgere i forvejen og nu rejser man endnu en mur som de skal forcere.

Der er faktisk kun et lyspunkt. Nemlig at man faktisk får mulighed for at får forskudsopgørelsen 2009 på papir.

Man kan enten bestille den på TastSelv-telefon 70 10 10 70 eller sende den slip fra forskudsopgørelsen 2008 til Betalingscentret, Postboks 140, 6950 Ringkøbing

Selv vil jeg vælge en af de løsninger. Ikke fordi jeg er specielt glad for at få den på papir, men fordi jeg ikke vil bruge tid på at skulle finde mine oplysninger på en eller anden hjemmeside om et års tid og have problemet med at finde brugernavn og adgangskode til siden, hvis jeg finder den relevante side.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.