Valgmøde i cyberspace

IT-Politisk Forening, SSLUG og DKUUG holder i dag kl. 18 danmarks nok første digitale valgmøde med to vejs kommunikation.

Det er vist første gang at valgmøder sendes på nettet og samtidig giver mulighed for at også dem der deltager via nettet kan stille spørgsmål online.

Mødet er i gang. Der er desværre tekniske problemer med at få video fra mødet. Jeg hører senere at lyden er meget dårlig så teknisk går det ikke så godt.

Hvad er så tydeligt på mødet?

Først og fremmest at Ny Alliance ikke er bundet af tidligere beslutninger. De har enten klare holdninger eller ingen holdninger til spørgsmålene. Camilla Bartholdy har dog klare og velfunderet egne holdninger på mange IT politiske spørgsmål. Hvis de bliver partiets holdninger fremover er det et positivt træk.

Den absolut dårligst forberedte er de Konservatives Claus Christiansen. Han starter med at fortælle at han er uddannet Cand. IT fra ITU, men det er også det eneste indlæg fra hans side der der tyder på at han forstår noget som helst om IT. Resten af mødet er det ikke indsigt i problemstillingerne der præger hans indlæg.

Bent Soelberg fra Venstre er en sand partisoldat. Det virker ikke som om han har en selvstændig tanke overhoved. Der er ingen slinger i valsen, Venstre ser ingen konflikt mellem hvad der er godt for Microsoft og hvad der er godt for det danske samfund. Det er forstemmende at et dansk parti i den grad er i lommen på et stort firma.

Sophie Hæstorp Andersen fra Socialdemokratiet kan have en fremtid inden for IT politik. Hun er klar på problemstillingerne, men mangler dybde. Jeg ser ingen banebrydende holdninger her. Det samme fornemmer jeg om Socialdemokratiets IT politik. Det er mere vent og se end endelig politisk beslutsomhed på at vælge en retning.

Per Clausen fra Enhedslisten, Morten Høybye Frederiksen fra SF var overraskende godt inde i IT området. Det er to partier jeg til daglig ikke har ret meget til fældes med, men hvis valget udelukkende stod på baggrund af IT politiske holdninger var det de to partier jeg ville vælge mellem.

Selv kommer jeg til mødet med nogle faste holdninger på IT området. Jeg er stor tilhænger af at det offentlige bruger åbne standarder. Jeg ser helst at det sker NU og ikke senere.

På mødet er der mange der vil have sat Linux og fri software på den politiske dagsorden. Personligt er jeg ikke meget for det. Det er jo i grunden bare at skifte et monopol (Microsoft) ud med et andet (Fri Software). Det vigtigste for mig er at vi får nogle åbne grænseflader, som alle frit kan arbejde med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.