Endnu en svindelmail (Danske Bank)

Så modtog jeg også svindelmail som angivelig skulle komme fra Danske Bank. Her er indholdet som tekst:

Vores system registreret, at dit kreditkort blev brugt på børnepornografi site på 08.22.2012

==================================
Transaktionsdato: 22 August 2012
Beløb: 200,00 €
==================================

Af denne grund, har dit kreditkort været suspenderet til undersøgelse i ophæve suspensionen af dit kreditkort og undgå en føderal undersøgelse.

Gå til http://www.danskebank.dk og følg instruktionerne.

Tak
DanskeBank Bedrageriafdelingen

Som det ses er der et link som siger det er til danske bank’s hjemmeside. Hvis du modtager en mail hvor du er i tvivl om rigtigheden bør du kunne se ved at holde musen over linket – Uden at klikke på det. Dit email program bør nu et eller andet sted vise det faktisk link der er under overskriften.

Her har jeg gjort linket under http://www.danskebank.dk dødt ved at lade det pege på google.dk, men oprindeligt så det sådan her ud (lad nu være med at kopier det ind i din browser):

http://k4571.com/WWW.DANSKEBANK.DK/suspend/457194798537968320/VERIFY/ssl/session/akjdhfd91283djfhs102/

Jeg har i tidligere indlæg gennemgået dem men lad os alligevel se på enkelt delene i det link:

http:// fortæller at det er en hjemmeside. Det er helt normalt og giver ingen oplysning om svindel eller ej.

k4571.com/ fortæller at det er en hjemmeside som ikke er danske bank’s hjemmeside. Her skriger det svindel, men altså kun hvis man ser det faktiske faktiske link bag overskriften. Det er skråstregen efter .com der er afgørende for om det er et selvstændigt domæne eller en under side til Danske Bank. http://k4571.com.WWW.DANSKEBANK.DK kunne være en side under danskebank.dk, men er det ikke

http://k4571.com/WWW.DANSKEBANK.DK er domænet k4571.com som prøver at lade som om det er en del af danskebank.dk.

Alt det efterfølgende er glasur som bare skal forvirre og lede de forskellige ofre for ned på undersider i domænet k4571.com, som er specielt udformet til hver svindelmail samling. Svindlerne har med stor sandsynlighed en række forskellige svindelmails i gang for mange forskellige kreditkort o.a. fra det meste af verden.

Bemærk i øvrigt at svindlerne forsøger at fremhæve www.danskebank.dk og verify ved at skrive det med stort. Det er et godt forsøg på at få potentielle ofre til psykologisk at fange at det er danske bank og at mailen er for at verificere og forhindre en undersøgelse. Det er selvfølgelig noget vrøvl men en snedig måde at fange dem der er lidt mistroiske over for linket og nu overfladisk undersøger linket der ligger under.

Det er værd her at understrege det som jeg skrev i et tidligere indlæg om skats anbefaling om altid at under søge om link indeholder ordet skat.dk eller toldskat.dk. Her er beviset på at det bare ikke er godt nok. Enhver der her havde brugt skats tommelfingerregel ville være faldet i denne fælde. Mailen ser ud til at komme fra Danske Bank og linket indeholder WWW.DANSKEBANK.DK men er altså alligevel klart og entydig en svindelmail.

Og ja – Som vanligt er mailen skrevet i dårligt dansk og bære præg af at være maskine oversat. Det bør være det først ledespor på at det er svindel (indtil videre).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.