Det store fald i spam mails

Flere danske nyheds aviser på nettet kan fortælle at der er et stort fald i antallet af spam-mails. Det er også noget jeg har oplevet i min egen mail-boks. Hvor den daglige spam mængde over det seneste år har svinget mellem 200 og 400 spam-mails pr. dag, har den i den seneste uge været nede på 20 til 30 spam-mails.

Det der glæder mig mest er at det er lykkes at bremse spammerne uden at indføre nye overvågning tiltag eller lægge en ny skat på internet brug. Jeg husker stadig de mange forslag om at begrænse spam mængden ved at fjerne f.eks. brevhemmeligheden på mails. Eller Microsofts ide om at de “bare” skulle have nogle cents for hver afsendt mail lige som med frimærker på almindelig post.

Det er ikke fordi de har manglet fantasi, når talen er faldet på spam og muligheden for at begrænse udbredelsen af den… Altså så længe der var penge i det for nogen eller mulighed for at begrænse folks frie adgang til mail. Vi skylder en stor tak til dem der gennem årene har kæmpet mod de forskellige forslag.

Nu ved jeg godt at det sikkert er en stakket frist, før spammerne finder nye steder at sende ud fra og det vi ser lige nu kun er orkanens øje. Jeg vil dog glæde mig over de timer, dage, uger eller måneder det tager før spammerne igen overtager min indbakke.

70 procent af verdens spam nakket i et hug

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.