Manipuleret virkelighed

Husk i disse tider at også danske medier manipulere med virkeligheden i deres historier.

Tag f.eks. Ekstrabladet.dk her. Deres “Vilde billeder” er alle taget om morgenen eller tidlig formiddag, hvor de er sikre på at der er få mennesker på gaderne.

Se de tydelige tegn der er i billederne. De lange skygger, den lette dis, mørkt vand, rød/gult lys o.s.v.

Bemærk også hvordan de tydeligvis bevist har undgået at tale om tidspunkterne for billederne, noget man normalt vil fremhæve hvis man vil dokumentere begivenheder.

Nu er eksemplet fra Ekstrabladet, men de er desværre langt fra ene om den disciplin. Denne billede artikel var bare meget tydelig. Men der findes ikke et dansk medie der ikke har brugt den slags virkemidler, heller ikke i denne situation.

I disse #covid-19 tider er det beklageligt at dansk presse ikke kan dy sig for at manipulere på denne måde. De burde være nyhedsformidlere for myndighederne og være danskernes vagthunde for at myndighederne beskriver situationen så klart som muligt.

Men hvad skal man tro på, når de der skal formidle “sandheden” gang på gang tages i a manipulere samme “sandhed”? Står danskerne som sild i en tønde som pressen også har beskrevet eller er gaderne tomme? Er alle lagre af beskyttelsesmidler tømte eller er produktionen så stor at vi eksporterer dem?

Den journalistiske virkelighed er desværre ikke bedre i disse krisetider end på hvilken som helst anden dag og det er meget beklageligt og noget vil alle bør være opmærksom på.

Som altid skal mediernes historier altså underlægges kritik og man må selv gå på myndighedernes officielle hjemmesider for at sikre sig så korrekt information som muligt. Det kan man tydeligvis ikke få fra medierne.