(4 personer)
Frikadeller
750 g. Oksefars
250 g. Svinefars
1 stk. hakket løg
Hvidt brød udblødt i mælk eller rasp og mælk (kan også bruge havregryn)
2 æg
3 spsk. revet ost (kefalotiri eller parmesan)
3 spsk. citronsaft
salt
peber
Kødet æltes til en fast fars sammen med de øvrige ingredienser. Farsen formens med en spsk. til små frekadeller som steges på pande og derefter lægges en en bradepande eller ildfast fad.
Bemærk: Den færdige fars kan med fordel stilles til hvile i køleskabet inden man steger frikadellerne.
Tomatsovs
2 mellemstore løg
1,5 kg. flåede tomater (dåsetomater kan bruges 3 ds.)
2 store fed hvidløg
1 tsk. krusemynte eller brasilikum
salt
peber
1 dl. Olivenolie
Løgene hakkes fint og svitses i en gryde. Tomater og de øvrige ingredienser tilsættes evt. lidt vand senere. Sovsen må ikke være for tynd. Lad sovsen småsimre i ca. 15 min. Hvis sovsen er for tynd kan den jævnes med lidt mel.
Sovsen hældes over de stegte frikadeller og sætttes i ovnen i 30 min. ved 200 grader.
Serveres med f.eks. pasta