Friturestegt Camembertost

Ingredienser (4 personer)

1 stort æg
60 g rasp
60 g hvedemel
1 liter solsikkeolie
½ glas syltetøj efter eget valg. ( f.eks. solbær eller hinbær)
2 camembertoste (500 g) 60 % fedt

Hæld olien i en passende gryde og varm olien op. Mens olien varmer op så pisk ægget sammen i en flad skål (dyb tallerken). Hæld rasp og hvedemel op i hver sin flade skål.

Skær hver camembertost på kryds gennem midten, så du får 8 lige store stykker.

Vend hver stykke i mel, æg og hvedemel. Tryk paneringen let til og stil dem på en tallerken. Når olien er varm, så friture steg 2-3 stykker af gange i ca. 10 -15 sekunder til de bliver let gyldne. Brug en hulske til at sænke og hæve ostestykkerne ned og op af olien.

Serveres straks f.eks. på ristet franskbrød med syltetøj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *